Neurostars - Eaglescience

Neurostars

Een menselijk 3D brein creëren

Eaglescience doet mee aan een nieuw Eurostars programma, het Neurostarts project. Eaglescience ontwerpt en ontwikkelt samen met Braincarta, iTZiT, Manzalab, INSERM/ToNIC en UMC Utrecht een Augmented 3D Brain Visualizer.

Neurostars combineert verschillende neuroimaging- en scantechnieken tot een interactieve, realistische 3D visualistatie van de binnenkant van het menselijk brein. De visualisaties, die gebruik maken van geavanceerde virtual reality technologie, zijn uniek en zeer relevant voor klinische doeleinden. Samen met de algoritmen voor de data-interpretatie kan de software data van verschillende bronnen synchroniseren en deze combineren tot één datamodel als input voor een 3D visualisatie van de binnenkant van individuele breinen. Deze algoritmen herkennen de belangrijkste soorten van het weefsel (bijv. aderen, hersenen, tumor) en patronen. Een modelleerprogramma maakt het 3D model interactief in een virtual reality omgeving dat een intuïtief gebruikersinterface biedt. De software maakt een effectief multicultureel hulpmiddel voor het trainen en het maken van gedeelde beslissingen. Een intuïtief gebruikersinterface wordt ontwikkelt zodat gebruikers kunnen navigeren door de gebruikersinterface zonder bijvoorbeeld te verdwalen in het programma.

In de medische wetenschap, het delen van de 3D kennis zal de opleiding van hersenchirurgen en de geneeskundestudenten bevorderen. In de medische zorg, Neurostars bevordert het maken van keuzes, omdat patiënten de situatie beter kunnen begrijpen. Dit resulteert in een medebeslissingsprocedure en een betere communicatie over de operatie.

“Eaglescience is energiek en flexibel, ze hebben verstand van zaken.”

Eurostars, Braincarta, iTZiT, Manzalab & Eaglescience

Het Neurostarts project maakt een deel uit van het Eurostars programma. Eaglescience ontwerpt en ontwikkelt samen met Braincarta, itZiT en Manzalab deze augmented 3D visualizer. Alle partners hebben een sterke medische en visualisatie-ICT achtergronden en zullen onderzoek doen naar de ontwikkeling van dit project.

 

Meer informatie?

Braincarta
ItZiT
Manzalab

INSERM
ToNIC
UMCU

Als u informatie nodig heeft over dit project, neem dan contact op met de volgende persoon:

Marc Grootjen
m.grootjen@eaglescience.nl
Mobile: +31647484098
Skype: marc.grootjen
Voeg me toe op Linkedin

 

YOU MIGHT ALSO LIKE