Brainwave eReader - Eaglescience

Brainwave eReader

Het verrijken van je leeservaringen

Eaglescience neemt deel aan een uniek project: Brainwave eReader. De internationale best selling schrijver Arnon Grunberg heeft speciaal een boek geschreven voor een kort valorisatieproject genaamd Quantified Reader. Dit project zal een basisimplementatie evalueren van een product dat de leeservaring zal verbeteren voor mensen die lezen vanaf een eBook door het meten van emoties. Brainwave eReader is een gedeelte van het valorisatieproject.

Er worden steeds nieuwe kenmerken ontwikkeld voor eBooks en tablets. Denk bijvoorbeeld aan het verrijken van een eBook of tablet met plaatjes en geluid, het aanpassen van het verhaal of een dialoog starten tussen twee lezers. Het Brainwave eReader project activeert al deze dingen door het meten van de emotionele staat van de lezer door het gebruik van een combinatie van (neuro)fysiologische metingen (bijvoorbeeld EEG, hartslag en de geleidbaarheid van de huid) en subjectieve waarden.

“Dit project zal een basisimplementatie evalueren die de leeservaring van eBook-lezers verbetert door het meten van de emoties van de lezer.”

Brainwave & Eaglescience

COMMIT is een publieke-particuliere onderzoeksgemeenschap waar universiteiten, technologische instituten en kleine & grote bedrijven deelnemen aan een publieke-particuliere multi-party projecten. Project SWELL (Smart Reasoning Systems for Well-being at Work and at Home) is één van de COMMIT projecten. Brainwave eReader is een deel van het project SWELL.

Meer informatie?

Commit
TNO
Grunberg schrijft een boek voor SWELL project
Wired: a writer and readers
Literatuur in het lab

Of neem contact op met de volgende personen:

Alexander Dirkzwager
a.dirkzwager@eaglescience.nl

YOU MIGHT ALSO LIKE